Ariel Enrique Guarco aw upoznao i sa istorijatom fakulteta kao i uslovima za studiranje, Foto: Poljoprivredni fakultet

Ariel Enrique Guarco stigao u Beograda

POSLE DVE DECENIJE PONOVO U SRBIJI: Predsednik Međunarodnog zadružnog saveza u poseti Poljoprivrednom fakultetu

InfoBiz
> 14:15h

Predsednik Međunarodnog zadružnog saveza Ariel Enrique Guarco posetio je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Ariel Enrique Guarco sa doma'inima na Poljoprivrednom fakultetufoto: Poljoprivredni fakultet

Predsednik Guarco se obratio studentima fakulteta govoreći o važnosti zadrugarstva, položaju i značaju Srbije u Međunarodnom zadružnom savezu.

Predstavio je prisutnima način funkcionisanja i delanja Međunarodnog zadružnog saveza, a takođe se i osvrnuo na savremene izazove sa kojima se današnja poljoprivreda suočava.

Studente je upoznao sa izazovima sa kojima se suočava poljoprivreda danasfoto: Poljoprivredni fakultet

Potom je obišao zgradu fakulteta, upoznao se sa istorijatom fakulteta, uslovima studiranja i drugim nastavnim i vannastavnim aktivnostima Poljoprivrednog fakulteta.

U poseti su bili i predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, predstavnik Zadružnog saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj Nebojša Prekić, predstavnik Stočarske zadruge i zadrugar Nikola Ljiljanić.

Posle 20 godina na istom mestufoto: Poljoprivredni fakultet

Nakon posete fakultetu predsednik Međunarodnog zadružnog saveza je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji "Budućnost je u zadrugarstvu" u Palati Srbija.

Ova četvorodnevna poseta Srbiji posebno je značajna, jer je predsednik Međunarodnog zadružnog saveza posetio Srbiju nakon dve decenije.

Kurir.rs