nekretnine u srbiji

EKSPERT ZA NEKRETNINE O CENAMA U SRBIJI Evo da li možemo da očekujemo jeftinije stanove OVO BI MOGLO DA NAS OHRABRI (VIDEO)

InfoBiz

Na svetskom tržištu poslednje dve nedelje primetan je veliki pad cene rude gvožđa koje sada košta 117 dolara po toni, a 8. juna koštala je je 142,4 dolara za istu količinu.

foto: Kurir.rs/T.Ilić

Kako je zbog pandemije, ali i ukrajinske krize bilo velikih skokova cena rude gvožđa, odnosno čelika, to se osetilo i u Srbiji, zbog čega je, između ostalog, došlo i do skoka cena nekretnina u novogradnji.

Da li ovo znači da će nekretnine pojeftiniti istraživao je novinar Kurir televizije Predrag Žambok. Njegova sagovornica bila je ekspert za nekretnine Davorka Tasić.

foto: Kurir Televizija

- Cena čelika je pala, ali cene nekretnina nisu. Taj skok repromaterijala koji se desio u prošlosti kalkulisali su u cenu stana. Ovaj trenutni pad repromaterijala ne može da utiče naglo na spuštanje cena. To će se možda osetiti kod onih investitora koji sad prave predračune i ulaze u gradnju. Verovatno će cena gradnje biti jeftinija. Trenutno ne očekujemo cenu pada novogradnje - rekla je ekspert za nekretnine Davorka Tasić i dodala:

- Cene novogradnje u Beogradu trenutno stagniraju. Ponuda je takva kakva jeste, ali je potražnja manja. Sad su i odmori i leto. Nema znatnih promena na tržištu. Ako se ovaj trend nastavi, pretpostavljam da će doći do blagog pada cena.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: