Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

finansiranje malih i srednjih preduzeća jako važno

DFC POHVALIO SRBIJU ZA FINANSIJSKU STABILNOST Tabaković: Rekli su nam da očekuju da nastavimo da radimo ono što smo radili

InfoBiz

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da su predstavnici Američke razvojne agencije (DFC), tokom posete Beogradu, pohvalili NBS za održavanje finansijske stabilnost i privlačenje investitora.

Tabaković kaže da je nakon sastanka sa predstavnicima DFC-a i američke Eksim banke izašla vrlo zadovoljna, jer su pristupili sa uvažavanjem rezultata koje je NBS ostvarila.

"Rekli su nam da očekuju da nastavimo da radimo ono što smo radili, a to je da održavamo stabilnost i privlačimo investitore. Ja sam njima rekla da je finansiranje malih i srednjih preduzeća jako važno, ali da je to posledica ulaganja u velike projekte", rekla je Tabaković za TV Prva.

Kaže da je nju impresionirao nastup američkih gostiju koji su došli sa pitanjem pod kojim uslovima rade investitori slični njima i da li mogu da očekuju iste uslove.

"Dopalo mi se što iz jedne velike Amerike dolazi takva banka koja nastupa sa pozicijom uvažavanja i sa očekivanjem da ne dobiju ništa više nego ostali", rekla je Tabaković i dodala da će DFC poput ostalih razvojnih fondova finansirati projekte preko postojećih banaka.

Kurir.rs/Tanjug