Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

OVAJ BIZNIS RAZBIJA U BEOGRADU: Ukoliko živite ovde i NEMATE POSAO, ovo je KEC iz rukava za sve NEZAPOSLENE

Sve je krenulo od devojačkih večeri, koje su popularizovale ovu vrstu zabave

InfoBiz

Iako splavove na reci uglavnom vezujemo za letnju zabavu, istina je da ako su dobro opremljeni - mogu biti od koristi i zimi.

Štaviše, ljudi sada masovno žive u kućama na vodi, tako da ni proslave u zimskom periodu na splavu, nisu retkost. To znači da je vama, kao ulagaču u ovaj posao, cela godina "pokrivena".

U Beogradu je pre nekoliko godina sve krenulo od jednog splava, s idejom "Hajde da probamo", a onda je nastao bum. Iako početni kapital nije zanemarljiv, on se ubrzo povratio. Iz SAD su nam stigle razne novine, pa tako i devojačke večeri po uzoru na one iz američkih filmova.

Ipak, gazde splavova su shvatile da mlade i njihove drugarice nisu jedine zainteresovane za zabavu na splavu, na reci. Oni koji se bave ovim biznisom krenuli su da šire svoje kapacitete, ali i da obogaćuju ponude. Sada se splavovi rentiraju za proslave rođendana, krštenja, venčanja, korporativne zabave, tim bildinge, snimanje reklama.

U zavisnosti od veličine prostora i ponude, zavisi i cena. Uglavnom se računa jedan ceo dan, s noćenjem, odnosno boravak od 13h do 9h ujutru, narednog dana. Prednost je što na splavu može biti do 100 ljudi, tako da cena kada se podeli - za goste ne mora značiti veliki izdatak.

(Kurir.rs/Telegraf)