Foto: Marina Lopičić, EPA

doprineće većoj efikasnosti naše policije

STEFANOVIĆ: Očekujem da Srbija, nakon Makronovog dolaska, dobije dva Erbasova helikoptera

InfoBiz

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da očekuje da MUP dobije dva nova Erbasova helikoptera pre posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, koja je planirana u julu.

"Dva nova helikoptera H-145 doprineće većoj efikasnosti naše policije. Nastavljamo da investiramo u opremanje naših jedinica, jer hoćemo da pripadnici naše policije, pogotovo specijalne i posebnih jedinica, budu najsavremenije opremljeni", rekao je Stefanović.

Stefanović je zajedno sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem prisustvovao završnoj vežbi antiterorističke obuke pripadnika srpske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i pripadnika francuske specijalne jedince RAID.

foto: Profimedia

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni podsetio je da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Francuske, izmedju ostalog, sarađuju u borbi protiv trgovine oružjem, borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i dodao da će ta saradnja biti "krunisana posetom Makrona Srbiji", kada će biti potpisani sporazumi koji će saradnju "dodatno unaprediti i poboljšati".

Pripadnici SAJ i RAID su znanja i veštine usvojene tokom obuke prikazali u vežbi savladavanja terorista i intervencije u slučaju terorističkog napada i zarobljavanja talaca.

Prikazane su tehnike upada u objekat, savladavanja terorista i oslobadjanja talaca.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)