Foto: Fonet

Opština Mali Zvornik spremila pare

SUBVENCIJE: Gazdama pet miliona ako zaposle 25 radnika

Poslodavcima je za zapošljavanje u novembarskoj dodeli subvencija ponuđeno 7,6 miliona dinara, za angažovanje 38 osoba, a javilo se pet preduzeća za prijem 13 radnika

InfoBiz
> 15:08h

Prošlog meseca je 13 nezaposlenih osoba dobilo posao zahvaljujući subvencijama koje malozvornička opština daje poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta na drugom ovogodišnjem konkursu.

Poslodavcima je za zapošljavanje u novembarskoj dodeli subvencija ponuđeno 7,6 miliona dinara, za angažovanje 38 osoba, a javilo se pet preduzeća za prijem 13 radnika. Na dva ovogodišnja konkursa putem subvencija za otvaranje novih radnih mesta ukupno je u deset malozvorničkih preduzeća zaposleno 25 osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U budžetu za subvencije zapošljavanja ostalo je pet miliona dinara, dovoljno za otvaranje još 25 radnih mesta, a poslodavci se mogu javiti na decembarski konkurs, koji će biti otvoren naredne sedmice.

U opštinskoj kasi za ovu godinu odvojeno je deset miliona dinara, to jest jednokratno 200.000 dinara po novootvorenom radnom mestu za zapošljavanje 50 osoba sa evidencije NSZ.

T. I. - Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!