Foto: Aleksandar Jovanović

ODLUČNOST

NAPUSTILA STRUKU DA BI USREĆILA MALIŠANE: Vaspitačica pravi šatore za decu

Prenatrpani smo plastikom i za nekoga ko je zaljubljenik u prirodu i sve njene elemente želela sam da stvorim jedan ekološko-prijateljski kutak, kaže Aleksandra Botić

InfoBiz

Aleksandra Botić (35) iz Novog Sada, nekada vaspitačica, napustila je svoju profesiju da bi ručno pravila šatore za decu „Mašrum“, od čega zarađuje za život.

- Često sam se osećala kao da sam na nekom početku. Menjala sam profesije, dolazila sam u situacije gde bilo kakvo znanje ili veština nisu poželjni i morala sam da se uklapam u datu sredinu. Za moje nove ideje koje sam predlagala nikada nije bilo mesta, jer kao da su bile prst u oku drugim ljudima. Zbog toga sam odlučila da sve batalim i posvetim se svojoj ideji, da pravim šatore za mališane „Mašrum“ - kaže Botić za Kurir.

foto: Tijana Henn

Izradom ovih kutaka za decu počela je da se bavi pre dve godine, a kako kaže, ime „Mašrum“ predstavlja pečurku, koja je simbol dece koja rastu kao pečurke.

- Trudim se da sve što radim, radim najbolje što mogu. Svaki šator sam detaljno i pažljivo dizajnirala. Jednostavno se sklapaju i rasklapaju, pa roditelji ne moraju da gube vreme prilikom postavljanja ovog malog kutka za njihovo dete - kaže Aleksandra.

Ona dodaje da je zaljubljenik u prirodu i da su zato njeni proizvodi ekološki.

- Prenatrpani smo plastikom i za nekoga ko je zaljubljenik u prirodu i sve njene elemente želela sam da stvorim jedan ekološko-prijateljski kutak. Najranija sećanja se uvek vezuju za teksturu i mirise, a ja sam želela da moj rad generacije pamte po lepom, da budu više okruženi prirodnim elementima i da im na neki način približim prirodu - priča preduzimljiva Novosađanka.

foto: Vera Cepić

Prema njenim rečima, najsrećnija je kada su deca i njihovi roditelji zadovoljni njenim šatorima.

- Najveće zadovoljstvo su mi dečji osmesi kada vide šator - rekla je za Kurir Aleksandra Botić.

Kurir / Dušan Stamenković

Foto: Aleksandar Jovanović, Tijana Henn, Vera Cepić