Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zaštititi srpska preduzeća

VLADA SRBIJE IMA PLAN Vučić: Ne možemo i nećemo svi da potonemo sa Agrokorom

BEOGRAD - Vlada Srbije i Narodna banka sutra će pripremiti plan kojim imamo nameru da obezbedimo da novac iz kompanija koje su povezane u sistem Agrokor ne odlazi iz Srbije, jer ne možemo svi da potonemo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

InfoBiz
> 00:00h

Mi probleme ovde za sada nemamo, ali nećemo da nam se pojave, rekao je Vučić, dodajući da ga ne zanima kako će to "neko tamo" da protumači, ali i primetivši da Vlada odgovara isključivo građanima Srbije.

"Ne možemo i nećemo svi da potonemo s Agrokorom", istakao je Vučić.

Deo tih preduzeća vezanih za Agrokor će da potone, ali mi ne damo da i jedno preduzeće iz Srbije potone, poručio je Vučić, imajući u vidu kompanije Frikom, Dijamant, Mivelu i Novu slogu, ali i sistem od preko 600 dobavljača.

Kako je rekao, vlasnik Merkatora Srbija deo je Merkatora u Sloveniji, koji takođe ima mnogo problema, a pri tome je Merkator Srbija dobra kompanija.

"Možemo da uradimo, i to bi bilo u okviru podrske vlade, kako da rešimo 102 miliona dugorocnih kredita, a za druge kompanije - vodićemo računa da novac ne odlazi van Srbije", rekao je Vučić i zaposlenima u Merkatoru Srbija poručio da budu spokojni i rade normalno.