Foto: Fonet

Privredna delegacija Srbije

ČADEŽ U MOSTARU: 50 srpskih kompanija na Sajmu privrede

BEOGRAD - Na Međunarodnom sajmu privrede koji sutra počinje u Mostaru učestvovaće 50 kompanija iz Srbije iz različitih sektora, najavila je danas Privredna komora Srbije.

InfoBiz
> 00:00h

Privrednu delegaciju Srbije na toj manifestaciji predvodiće predsednik PKS Marko Čadež koji je izjavio da je najviše kompanija iz agrobiznisa, a predstaviće se i proizvodjači opreme i alata, kao i preduzeća iz oblasti građevinarstva, tekstilne, mašinske, elektro i farmaceutske industrije, energetike i drugih privrednih grana koje imaju potencijal jačanja saradnje sa zemljama regiona.

Tokom boravka u Mostaru Čadež će se sastati se sa predsednicima privrednih komora regiona okupljenih u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana u sklopu pripremnih aktivnosti za učešće na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu.

Na sajmu će biti organizovana izložba u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope na kojoj će proizvodjači vina i vinogradarske opreme iz celog regiona promovisati svoj proizvodni program i objedinjenu vinsku ponudu radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima, pre svega na kineskom.

Na 20. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru okupiće se izlagače iz više od 20 zemalja, a zemlja partner je Hrvatska. U okviru zajedničkog izložbenog prostora predstaviće se 18 firmi iz Srbije.