Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ocena šefa Misije MMF

DŽEJMS RUF ODUŠEVLJEN BIZNIS FORUMOM: Kopaonik je divan!

BEOGRAD/KOPAONIK - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Džejms Ruf, oduševljen je organizacijom i kvalitetom diskusija na upravo završenom, 24. po redu Kopaonik biznis forumu, za koji kaže da je jedna od najboljih konferencija takve vrste na kojoj je učestvovao.

InfoBiz
> 00:00h

"Ovo je bio najbolji trenutak da se MMF kao finansijska grupa pojavi na Kopaonik biznis forumu. Mislim da je bivši šef stalnog predstavništva MMF-a u Srbiji, gospodin Kim (Deheng) koji je bio pre Sebastijana (Sose), ranije učestvovao, ali je ovo verovatno prvi put da je na Forum došao ceo tim i da smo bili uključeni u mnogo različitih događaja", izjavio je Ruf.

Foto: Dado Đilas

Kaže da je za njega učešće na Forumu bilo izuzetno iskustvo i zaista lep događaj. "Učestvovao sam na mnogo skupovima ove vrste na ranijoj funkciji, kada sam bio šef stalnog predstavništva MMF-a za ceo region Centralne i Istočne Evrope sa sedištem u Varšavi, i mogu da kažem da je ovo jedna od najboljih konferencija na kojoj sam bio".

Prema njegovim rečima, kvalitet diskusija na Kopaoniku je bio odličan i zastupljenost je bila sjajna, jer su tu bili svi - premijer, cela vlada, centralna banka, ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi, bankari.

Foto: Dado Đilas

"Smatram da je jako dobro što su svi oni uključeni u razgovore o najboljem putu za napredak Srbije. Takođe mislim da je postignut visok nivo konsenzusa o daljem putu Srbije, i da je on u velikoj meri na liniji programa Vlade, koji MMF podržava. Dobro je videti, takođe, na koliku podršku taj program Vlade, koji podržava i MMF, nailazi u akademskoj i u poslovnoj zajednici u Srbiji", ističe Ruf.

Foto: Fonet

Šefu Misije MMF-a za Srbiju se jako dopao i zimski skijaški centar Kopaonik."Ski centar je divan. Nisam mnogo toga obišao, jer sam celog prvog dana bio na konferencijama, a drugog dana je, nažalost, bila prilično gusta magla i nije bilo mogućnosti da malo skijam, ali se nadam da ću pre odlaska sa Kopaonika imati priliku da skijam ako me posluže vremenske prilike", rekao je sagovornik.

Foto: Dado Đilas

Na pitanje sa kakvim će utiscima ovaj put napustiti našu zemlju, naglašava da iz "Srbije uvek odlazi sa lepim utiscima".

"Ono zbog čega uživam u poslu koji obavljam u Srbiji je što imam izvrsne odnose sa srpskim partnerima. Često se ne slažemo po nekim pitanjima, imamo vrlo žive debate, ali smo u isto vreme i jako dobri prijatelji. Naši su odnosi profesionalni i prijateljski, i to jako cenim. Žao mi je, ali nemam da kažem bas ništa loše", rekao je Ruf u šali.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Vesti 10.03.2017