Foto: Dado Đilas

SRPSKI DAVOS

POČEO KOPAONIK BIZNIS FORUM: Afirmišemo Srbiju

SARADNJA Tu smo da dokažemo da Kopaonik biznis forum može, želi i zna da doprinese poboljšanju ekonomske politike Vlade, rekao je Aleksandar Vlahović

InfoBiz
> 00:00h

Pred više od hiljadu učesnika iz sveta ekonomije, akademske zajednice, diplomatskog kora i kulture sinoć je svečano otvoren 24. Kopaonik biznis forum.

Organizator foruma je Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a tema „srpskog Davosa“ ove godine je Program reformi za Srbiju: Šta se može naučiti iz prošlosti i koja su rešenja za budućnost. - Tu smo da dokažemo da forum može, želi i zna da doprinese poboljšanju ekonomske politike Vlade - rekao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, i zahvalio predsedniku „MK grupe“ Miodragu Kostiću, jednom od domaćina, koji je otkrio da ga je baš Vlahović zamolio „da naruči loše vreme na planini“. - Znajući sve izazove i lepote koje nosi ova planina, ja sam i naručio loše vreme, ali samo za prva dva dana. Treći dan ćete već moći da uživate u čarima Kopaonika - rekao je Kostić, dok je Toplica Spasojević naveo da forum treba da sklopi politiku i ekonomiju za što brži rast. Jelena Pronić

MMF i SB VAŽNI GOSTI Skup će prvi put ugostiti šefa misije MMF Džejmsa Rufa, u okviru zvaničnog programa, a prisustvovaće mu i direktorka Svetske banke za zapadni Balkan Elen Goldstin.

Ministar finansija DUŠAN VUJOVIĆ ZVEZDA VEČERI Najveća zvezda svečanog otvaranja bio je ministar finansija Dušan Vujović, koji nije mogao da se odbrani od ljudi koji su želeli da se slikaju s njim, a posebno dama. Ministar je bio izuzetno raspoložen, celo veče je đuskao, nazdravljao i izlazio u susret svakome ko je želeo da razgovara s njim.