Foto: Facebook Printscreen

Otvaranje radova na izgradnji te deonice Koridora 11

VAŽAN DAN ZA SRBIJU Mihajlović: Autoput Surčin - Obrenovac biće završen 2019.

BARIČ - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će autoput od Surčina do Obrenovca biti završen 2019. godine.

InfoBiz
> 00:00h

Mihajlović je na otvaranju radova na izgradnji te deonice Koridora 11 rekla da će, takođe, u novembru ove godine biti završen ceo autoput od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara.

"Ovo je jedan od važnih dana za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji kada počinjemo da gradimo važnu deonicu autoputa Surčin - Obrenovac u okviru koje će biti izgrađen i veliki most preko Save. Svaki kilometar koji smo radili i koji ćemo tek uraditi - puta, pruge, mosta ... predstavlja našu posvećenost i odgovornost i pokazuje da sve to želimo da uradimo za budućnost naše dece", rekla je Mihajlović poželevši kineskom izvođaču radova CCCC sreću u izgradnji autoputa Surčin - Obrenovac.

Generalni direktor kineske kompanije "C hina Communications Construction Company Ltd", koja je glavni izvođač radova, Lu Šan je podsetio da je prilikom posete kineskog predsednika Ši Đin Pinga u junu prošle godine Srbiji potpisan ugovor za izgradnju autoputa Surčin - Obrenovac, a da je na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi u novembru potpisan ugovor o zajmu Eksim banke Kine.Šan je naglasio da su se oni od tada pripremili za realizaciju tog projekta i obećao da će ga završiti na vreme.

"Obećavamo da ćemo izgraditi autoput što pre i po svim predviđenim standardima", rekao je on i zahvalio se Vladi Srbije i premijeru na dobroj saradnji.Šan je izrazio očekivanje da će taj projekat biti samo uvod u saradnju te kompanije sa Srbijom i na drugim projektima koji će doprineti razvoju srpske ekonomije što će biti "mostovi prijateljstva" dva naroda.V. D. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je to javno preduzeće investitor projekta i da je ta deonica veoma komplikovana u graditeljskom smislu.On je poručio da će autoput od Surčina do Obrenovca biti urađen kvalitetno i na vreme.