Foto: Beta/Nenad Petrović

Pozivaju na poštovanje svih propisa

TAKSISTI ZAPRETILI KOMBI PREVOZNICIMA: Radite na našu štetu

BEOGRAD - Savez taksi udruženja Srbije saopštio je danas da kombi prevoznici direktno rade na štetu taksista, jer ilegalno prevoze putnike od vrata do vrata.

InfoBiz
> 00:56h

"Više godinama kombi prevoznici nelegano uzimaju novac od gradjana za posao koji je naš, dok država od taksista, a ne od kombi prevoznika, naplaćuje poreze. Taksi prevoznici bi mogli takodje zahtevati da im država omogući vršenje medjunarodnog taksi prevoza putničkim vozilima, ali to ne žele jer je to protivzakonito i vodilo bi u anarhiju", navodi se u saopštenju predsednika saveza Udruženja taksista Srbije Aleksandra Bjelića.

Foto: Dragana Udovičić

U saopštenju pozivaju predstavnike države da uspostave vladavinu zakona i poštovanje svih propisa koja se tiču prevoza putnika i da poštuju prava taksista koji uredno plaćaju svoje obaveze.

"U suprotnom, hiljade i hiljade taksista širom Srbije neće imati drugi izbor osim da na prepoznatljiv način krenu u odbranu prava naših vozača", navodi se u saopštenju.

Udruženje kombi prevoznika najavilo je radikalizaciju protesta i traže odlaganje primene, a potom i promenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji im, kako tvrde, onemogućava da rade.

Primena Zakona počinje 12. februara.