Foto: Dragana Udovičić

Podrška na putu ka EU

AMBASADOR DITMAN: Nemačke kompanije planiraju da i dalje ulažu u Srbiju

INĐIJA - Nemačke kompanije imaju poverenje u Srbiju kao investicionu destinaciju i planiraju i dalje da ulažu u našu zemlju, izjavio je danas ambasador Nemačke Aksel Ditman.

InfoBiz
> 17:16h

Ditman je poručio da će Nemačka nastaviti da podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji. On je, nakon otvaranja novog pogona nemačke kompanije IGB Automotiv Komp u Inđiji, rekao da je impresioniran brzinom gradnje tog pogona, s obzirom da je pre samo osam meseci postavljen kamen temeljac.

VUČIĆ U INĐIJI: Otvoren novi pogon kompanije auto-delova

"Ovo je, ustvari, proširenje pogona i snažan znak da nemačke kompanije održivo investiraju u Srbiju", rekao je Ditman.

Nemački ambasador je podsetio da je ta kompanija, koja se bavi proizvodnjom grejača za automobilska sedišta, posluje u Srbiji od 2007. godine, da je do sada uložila 16 miliona evra i da ima više od 2.000 zaposlenih.

Foto: Prinscreen

Ditman je rekao da je ekonomska razmena između Srbije i Nemačke sve intenzivnija, da veliki broj nemačkih kompanija posluje u Srbiji, a da će njihov broj biti povećan u narednom periodu. On je pohvalio Srbiju na sprovođenju reformi, ističući da treba da nastavi intenzivan razvoj tržišne ekonomije, da nastavi reforme u smislu vladavine prava i poglavlja 23, kako bi se obezbedio stabilan okvir za inestitore.Takođe, dodao je i da treba raditi na modernizaciji obrazovanja, u smislu uvođenja dualnog obrazovanja.