Foto: Fonet

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije

NASTAVLJA SE ISTRAGA U EPS Kovačević: Čeka se izveštaj unutrašnje kontrole

BEOGRAD - Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević izjavio je danas da taj odbor još nije dobio izveštaj unutrašnje kontrole EPS , kao i da ne očekuje da će ga danas dobiti.

InfoBiz
> 22:26h

"Unutrašnja kontrola je obavestila direktora da smatra da postoje neki prekršaji. Kada se taj proces završi, treba utvrditi koliko smo mi kao firma izgubili zbog nesavesnog i lošeg poslovanja, kao i da li je bilo nekih nameštaljki, odnosno dojave, nelojalne konkurencije", rekao je Kovačević.

Foto: Nemanja Pančić

Upitan da li je Nadzorni odbor kontaktirao MUP povodom izveštaja unutrašnje kontrole, Kovaćević je kazao da nije Nadzorni odbor, ali verovatno jeste stručne službe."Mi dobijamo informacije, dobićemo i sada, ali ne očekujem danas. Mi ne vodimo istragu i to treba dati stručnim i državnim službama. Posao direktora je bio da ljude koji nesavesno rade svoj posao skloni. Neke je smenio, neke je stavio na transfer listu. To bih i ja uradio da sam direktor", rekao je Kovačević.Kovačević je juče novinarima potvrdio da je unustrašnja kontrola EPS otkrila da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je preduzeće oštećeno za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi.On napominje da EPS i dalje drži 99 odsto tržišta pošto sada postoji slobodno tržište i EPS ima konkurenciju.

Istraga se nastavlja

U Elektroprivredi Srbije danas će policija nastaviti istragu o komercijalnoj trgovini strujom bivšeg EPS Snabdevanja, objavio je RTS. Prema pisanju medija, EPS je izgubio oko 300 velikih potrošača, jer je bivše rukovodstvo EPS Snabdevanja, preduzeća koje je u međuvremenu ugašeno, uvećalo cenu struje za velike kupce. Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević izjavio je juče da je zbog zloupotreba smenjeno desetak rukovodilaca u tom javnom preduzeću.On je istakao da se još rade kontrole poslovanja EPS-a posle kojih će se znati kolika je šteta u tom javnom preduzeću zbog zloupotreba bivšeg rukovodstva.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je rekao da je dobio "hrpu papira" o situaciji u EPS-u, ali da još nije stigao ni da ih pogleda i dodao da će se time baviti narednih dana. (Tanjug/Beta/Pink/RTS)