Foto: BETA

U okviru zvanične posete premijerqa Vučića Kazahstanu

DOMAĆU DELEGACIJU PREDVODI ČADEŽ: Srpsko-kazahstanski poslovni forum danas u Astani

U Astani, glavnom gradu Kazahstana, danas će biti održan Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

InfoBiz
> 00:00h

Forum će biti organizovan u okviru zvanicne posete premijera Aleksandra Vučića Kazahstanu, a delegaciju privrednika iz Srbije će predvoditi predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Forum će biti održan u hotelu "Rixos President", a okupiće predstavnike više od 200 kompanija Srbije i Kazahstana iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinske operative, mašinogradnje, IKT, energetike i hemijske industrije, farmacije i medicinske opreme, transporta i turizma.

Cilj foruma je da se razmotre mogućnosti unapredenja bilateralne ekonomske saradnje Srbije i Kazahstana, kao i sklapanja poslovnih aranžmana privrednika dve zemlje.

Robna razmena Srbije i Kazahstana u 2015. godini iznosila je 166,6 miliona dolara, uz deficit na srpskoj strani od 117,8 miliona dolara.

U srpskom izvozu dominiraju materijali, mašine i transportni uredaji, dok Srbija iz Kazahstana uvozi najviše energente, naftu i mineralna ulja.

Poslovni forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa kazahstanskom Nacionalnom agencijom i poslovnom asocijacijom "Kazneks invest", a nakon plenarnog dela biće održani bilateralni razgovori privrednika.