Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Konačnu rang-listu usvaja Vlada Srbije

TENDER ZA GALENIKU: Ponuđači do 16. avgusta da dopune dokumenta

BEOGRAD - Dokumentacija koju su na tenderu za kupovinu 25 odsto udela u Galenici dostavila sva tri ponuđača, sadrži određene nedostatke, konstatovala je Komisija nadležna za sprovođenje postupka strateškog partnerstva, pa je dat rok do 16. avgusta da te nedostatke isprave.

InfoBiz
> 18:44h

Po isteku navedenog roka, Komisija će otvarati finansijske ponude onih ponuđača koji budu dostavili dokumentaciju u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva, prenosi Ministarstvo privrede.Po konstatovanju urednosti dostavljene dopunske dokumentacije i otvarnja finansijskih ponuda, Komisija utvrđuje rang listu.

Konačnu rang listu, objašnjavaju, usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovojnijeg ponuđača.Pregovori sa prvorangiranim ponuđačem traju najduže 90 dana.Komisija je izveštaj o analizi dokumentacije sva tri ponuđača, Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije, razmatrala danas, nakon čega je konstatovala da je reč o formalnim nedostacima.

Komisija je u skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu, ostavila naknadni rok svim ponuđačima da isprave nedostatke najkasnije do 16. avgusta 2016. godine.