Foto: Nebojša Mandić

Istekao rok za prijavu na konkurs Vlade Srbije

Konkurs za izbor generalnog direktora EPS mogao bi biti poništen?

BEOGRAD - Konkurs za izbor generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) po svemu sudeći biće poništen, zbog malog broja prijavljenih kandidata.

InfoBiz
> 00:00h

Kako je navedeno, konkurs bi mogao biti poništen jer se prijavio mali broj kandidata koji ispunjavaju uslove i mogu da odgovore zadacima pred tim javnim preduzećem, među kojima je i otpuštanje viška radnika.

Na konkurs se javilo 15 kandidata, od kojih samo nekoliko ima biografije koje odgovaraju uslovima konkursa i planovima restrukturiranja EPS-a.

Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević je rekao da je izbor novog direktora tog preduzeća u zastoju i da još nije imenovana konkursna komisija.On nije mogao da kaže da li će komisiju imenovati vlada u tehničkom mandatu ili nova vlada.

Konkurs izbor generalnog direktora EPS-a je objavljen 23. marta, a mesec dana je bio rok za podnošenje prijava. Vlada Srbije je početkom marta smenila generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića koji je na tu dužnost bio izabran na konkursu na koji se javilo više od 70 kandidata. Za vršioca dužnosti generalnog direktora EPS-a sredinom marta imenovan je Milorad Grčić, funkcioner Srpske napredne stranke.

Grčić je do tada bio direktor Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje EPS-a, a prethodno generalni direktor Rudarskog basena Kolubara.

(Beta/Blic)