Foto: Twitterserbianpm

Premijer u poseti pokrajini Hesen

VUČIĆ NA FRANKFURTSKOJ BERZI POZVAO NEMAČKE INVESTITORE: Podrška Srbiji na evropskom putu je čast!

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Frankfurtsku berzu i tom prilikom istakao važnost saradnje srpskih i nemačkih privrednika.

InfoBiz
> 00:00h

"Ovo je sjajna prilika da srpski predstavnici prošire svoje znanje i iskustvo u razgovoru sa nemačkim kolegama", rekao je Vučić, koji boravi u poseti Nemačkoj, a saopštila je Vlada Srbije.

Vučića i delegaciju Srbije dočekao je predsednik Industrijsko-trgovinske komore Frankfurt Matijas Miler, sa direktorom berze Frankom Klasom. Miler je izjavio da je velika čast što je srpski premijer danas u Frankfurtu i naglasio da je to dobra prilika za razmenu iskustava u privredi i biznisu.

Prema njegovim rečima, poseta Vučića Frankfurtu od velikog je političkog značaja, imajuću u vidu ogromnu podršku koju nemački privrednici pružaju Srbiji u procesu evrointegracija. „Velika je čast za nemačku privredu da podrži Srbiju na evropskom putu“, izjavio je Miler. Tokom posete berzi, premijer Vučić razgovarao je i sa Kristofom Feldmanom, generalnim direktorom Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

Susret s ministrom ekonomije pokrajine Hesen

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Frankfurtu sa ministrom ekonomije nemačke pokrajine Hesen, Tarekom Al Vazirom o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, nemačkim investicijama i evropskom putu Srbije. Premijer je rekao da je stabilnost regiona najvažnija za Srbiju i da bez toga nema ekonomskog napretka,navedeno je u saopštenju vlade prosledjenom nakon sastanka.

U Srbiju već investira više kompanija iz Hesena, rekao je Vučić i dodao da je ekonomska reforma dovela do privrednog rasta, ali i pomogla u kreiranju boljeg i sigurnijeg poslovnog okruženja. "Evropski put Srbije je, takodje, dobra garancija stranim investitorima", kazao je Vučić. On je pozvao ministra Al Vazira da sa privrednom delegacijom poseti Srbiju.