Foto: F

Svetski bogataši zainteresovani

POMAMA ZA BEOGRADOM NA VODI: Arapi rasprodali kulu

Investitori već obezbedili kupce za jednu od dve rezidencijalne kule sa po 160 stanova. Interes povećan nakon proglašenja Beograda za grad budućnosti

InfoBiz
> 10:46h

BEOGRAD - Arapski partneri u projektu „Beograd na vodi“ uspeli su da obezbede kupce za jednu od dve rezidencijalne kule, čija bi gradnja trebalo da počne za nekoliko meseci, saznaje Kurir. U dve kule biće ukupno 320 stanova. Pretprodaja stanova u prva dva objekta u okviru Beograda na vodi počela je sredinom marta. Kupci od tada mogu da se prijave za buduće stambene jedinice na sajtu www.belgradewaterfront.com. - Arapski partneri su uspeli da obezbede kupce za sve stanove u jednoj kuli i reč je mahom o imućnim svetskim ljudima. Beograd na vodi je na dobrom glasu, što je nedavno potvrdila i čuvena konsultantska kuća u oblasti nekretnina „Najt Frenk“, koja je Beograd proglasila za jedan od četiri grada budućnosti. To je već uticalo na interesovanje potencijalnih kupaca, a daće rezultate i u narednim mesecima - navodi sagovornik Kurira. „Najt Frenk“ u analizi ističe da je reč o četiri grada čiji uticaj u regionu raste i oni će, kako se navodi, u narednom periodu biti na radaru najbogatijih ljudi na svetu. - Rast broja bogatih stanovnika Beograda bio je 12 odsto u periodu 2007-2014, ali očekuje se rast od 72 odsto u narednih deset godina. Grad je finansijski i biznis centar jugoistočne Evrope sa sve većim prilivom stranih direktnih ulaganja - navodi se u analizi „Najt Frenka“. Inače, svi zainteresovani za stanove u dvema rezidencijalnim kulama u zgradi starog Geozavoda mogu da vide izložbeni stan od 54 kvadrata s jednom spavaćom i dnevnom sobom. Struktura stanova u dve kule biće nešto veća od izložbene. Da bi se dočarao izgled, napravljena je fotografija budućeg pogleda s terase stana.

Siniša Mali

INVESTITORI SU ZADOVOLJNI Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su strani partneri veoma zadovoljni zainteresovanošću budućih kupaca stanova. - Čekam da ugovor postane pravosnažan. To je prevashodno informacija s kojom treba da izađe investitor. Oni su zasad zadovoljni brojem zainteresovanih za stanove, a o konkretnim detaljima govorićemo kad za to dođe vreme - izjavio je Mali za Kurir.