Foto: Nemanja Pančić

Otvoren multikongres Serbijan vižns

Vizija srećnije i uspešnije Srbije

Svetski Prvi kongres u našoj zemlji na kojem komuniciraju civilni sektor i privreda i gde je 60 nevladinih organizacija otvorio je u hotelu „Radison blu“ Ronald Seliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja

InfoBiz
> 16:08h

BEOGRAD - Ne može Srbija da se promeni ako država menja samu sebe, već to moraju da urade građani svojim idejama i inicijativama.

Zato je od velike važnosti komunikacija između civilnog sektora, države i privrede - kazala je sinoć potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički na otvaranju prvog multikongresa u Srbiji „Serbijan vižns“ u hotelu „Radison blu“.

Ronald Seliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW), vrlo je ponosan što ima tu čast da otvori prvi multikongres u Srbiji. - Ljudima se čini da privreda i civilni sektor ne idu zajedno. I te kako idu zajedno jer se privreda i privredna društva brinu i o društvu i o zajednici - istakao je Seliger.

Različiti projekti Čelnik DSW dodao je i da je, od 80 miliona stanovnika Nemačke, 20 miliona njih u različitim organizacijama i da u toj državi postoji oko 600.000 nevladinih organizacija. - U naredna dva dana na ovoj manifestaciji predstaviće se 60 nevladinih organizacija, trećina se bavi obrazovanjem, trećina zdravljem, a trećina politikom. Pričaće se o različitim projektima i idejama - kazao je Ronald Seliger.

Veliko interesovanje... Udovički na multikongresu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da je ideja da se ova manifestacija održava svake godine. - Verujem da ćemo ovako upoznati javnost sa dijalogom između privrede i civilnog sektora. Ovo nije ništa novo u svetu - rekao je Čadež. Slobodan ulaz „Serbijan vižns“ će se održati danas i sutra, a organizatori su DSW i PKS. Biće 10 raznovrsnih tematskih celina. Manifestacije, svaka u trajanju od po najviše dva sata, smenjivaće se u šest konferencijskih sala. Ulazak za posetioce je slobodan.

Ponosan... Marko Čadež

Kori Udovički OTPUŠTANJA U JAVNOM SEKTORU Kori Udovički je najavila da će u narednih sedam do deset dana javnosti biti predstavljen program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru. Ona je pozvala i civilni sektor da pomogne Vladi u objašnjavanju javnosti koliko je to ogroman posao i u čemu se sastoji.