Foto: Nemanja Pančić

Počeo 52. međunarodni salon automobila

SAJAM AUTOMOBILA: Sertić bi fijat, a tajkuni majbah

Ministar privrede proveravao mane modela „500X“, dok za „Mercedesovo“ čedo od 228.921 evro već ima zainteresovanih biznismena iz Srbije

InfoBiz
> 00:00h
FOTO: Nemanja Pančić
FOTO: Nemanja Pančić
FOTO: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Međunarodni sajam automobila u Beogradu, na kojem učestvuje oko 400 izlagača, juče je otvorio vrata za posetioce, koji će imati priliku da do nedelje 29. marta uživaju u luksuznim modelima ili pak da se odluče za kupovinu nekog od ponuđenih brendova. Ministar privrede Željko Sertić među prvima je juče iskoristio mogućnost da uoči sve prednosti i mane novog modela „fijat 500X“, naglašavajući da je automobilska industrija jedna od najznačajnijih u Srbiji i da je jedina preživela krizu od 2008. godine. - Automobilske kompanije koje posluju u Srbiji ostvarile su prihod veći od dve milijarde evra, i to samo u prošloj godini, što dovoljno govori o značaju ove grane. Takođe, drumska vozila su sa 14 odsto najznačajniji izvozni proizvod Srbije - rekao je Sertić, napominjući da ova industrijska grana zapošljava ogroman broj ljudi, a samo prošle godine u njoj je uhlebljeno 36.000 radnika.

A i NJ.K.V. Aleksandar Karađorđević voli četvorotočkaše

Već prvog sata nakon otvaranja sajam su posetile hiljade ljudi. Najveću pažnju privukao je najskuplji i najluksuzniji model na sajmu - „Mercedesov“ „majbah“, koji košta neverovatnih 228.921 evro. Ipak, za njega, kako saznajemo, već vlada ogromno interesovanje domaćih biznismena. Kupce koji nemaju unapred pripremljenu ušteđevinu obradovala je vest da je većina uvoznika i prodavaca obezbedila kredite bez kamate.

Za njim su svi uzdisali... „Majbah“

Među prvima koji su posetili sajam našli su se prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je rado pristao da se fotografiše dok seda u automobil, ali je insistirao da to bude vozilo iz njegove zemlje.

NEDELJA UŽIVANJA Sajam će trajati do nedelje 29. marta Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, a ulaznice za grupe đaka i studenata 150 Porodice mogu posetiti sajam u četvrtak 26. marta, kada je „famili dej“, a ulaznica za roditelje s decom mlađom od 16 godina koštaće 500 dinara U toku je i Međunarodni sajam motocikala i bicikala

SPONZORSTVO KOšarkaški savez Srbije dobio novu podršku ĐILASU URUČENI KLJUČEVI „OPELA“ Kompanija „Opel“ i Košarkaški savez Srbije potpisali su juče na sajmu ugovor o sponzorstvu, nakon čega je direktor „Opela“ Dragan Nenadović uručio ključeve automobila Draganu Đilasu, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije. Automobili „Opel“ u narednom periodu biće zvanična vozila KSS.

Atraktivne HOSTESAMA TRAŽE BROJEVE TELEFONA Pažnju muškaraca, pored četvorotočkaša, privukle su i atraktivne hostese. Jedna od ovih lepotica Nataša Damnjanović (21) kaže za Kurir da im podjednako traže i fotografije i brojeve telefona. - Neretko prilaze i traže da se slikamo, a poneki pitaju i za broj telefona. Ima onih koji i sami ostavljaju svoj, pa nas mole da se javimo - kaže Nataša.