Foto: PKS RS

Platforma za informisanje preduzetnika

Portal spaja srpsku privredu i banke!

Projekat će obezbediti privrednicima neophodne podatke o uslovima pod kojima mogu da dobiju finansijsku podršku

InfoBiz
> 22:42h

BEOGRAD - Privredna komora Srbije i USAID Projekat za bolja poslovanja predstavili su juče novi biznis internet portal www.poslovanje.rs, koji će sadržati sve bitne informacije koje su malim i srednjim preduzećima bitne za unapređenje poslovnih procesa, ali i pronalaženje poslovnih partnera. - Osnovna ideja je da se privrednicima, a pre svega malim i srednjim preduzećima, omogući jednostavno i brzo informisanje vezano za njihovo poslovanje. Projekat će, pre svega, obezbediti privrednicima i preduzetnicima informacije o uslovima pod kojima mogu da dobiju finansijsku podršku - rekao je ministar privrede Željko Serić na promociji projekta u PKS.

Unapređenje poslovanja... Predsednik PKS Marko Čadež - Foto: PKS.RS

Predsednik ove komore privrednika Marko Čadež istakao je da je ovaj portal nastao kao rezultat saradnje PKS i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja. - Portal je zamišljen tako da poboljša poslovanje između privrednika, biće tačka koja će spajati ponuđača i proizvođača i nadamo se da će unaprediti poslovni ambijent u Srbiji. Uspeh ovog projekta umnogome zavisi i od samih privrednika. Oni će moći ovde da razmenjuju iskustva i da nađu finansijere za svoje projekte - rekao je Čadež. U okviru portala, u funkciji će biti Biznis info servis, u čiji rad će biti uključeni svi sektori PKS, a krajem marta očekuje se da će biti urađena i verzija portala Poslovanje na engleskom jeziku. - Najvažniji segment ovog projekta su informacije o izvorima finansiranja, kako bankarskih tako i nebankarskih. Manje od 15 odsto preduzeća u ovom sektoru koristi kredite od banaka, što je nedovoljno - rekao je Džo Luter, direktor projekta USAID. (J. P.)

Marko Čadež „SVAROVSKI“ PRIMER ZA INVESTITORE Predsednik PKS je naglasio da je za našu zemlju dobra vest što austrijski koncern „Svarovski“ planira da nakon zatvaranja svojih pogona u Kini i Češkoj proizvodnju koncentriše na Austriju i Srbiju. Ta odluka „Svarovskog“ privući će i druge investitore. Menja se percepcija Srbije i ona postaje atraktivnija destinacija za strane investitore. Prethodnih godina se u Srbiji znatno promenilo i poslovno okruženje - rekao je Čadež.