Foto: Rojters

Lova do krova

SKOČIO IM PROMET: Jak švajcarac napunio bordele!

Među klijentima javnih kuća Švajcarci sve brojniji. Ne oklevaju da otputuju malo dalje, vozeći se i više od dva sata, kako bi uslugu bordela platili manje, tako da na parkinzima ispred klubova u pograničnoj zoni dominiraju švajcarske registracije

InfoBiz
> 23:08h

BERN - Vlasnici javnih kuća u pograničnim delovima zemalja iz švajcarskog okruženja zadovoljno trljaju ruke zbog rasta prometa koji je usledio posle skoka franka. A među klijentima Švajcarci su sve brojniji.

Odluka švajcarske centralne banke da odustane od vezivanja franka za evro obradovala je javne kuće u švajcarskom susedstvu, naročito u Francuskoj i Nemačkoj, jer im je promet osetno porastao, a švajcarski klijenti sada čine polovinu ukupnih posetilaca, piše švajcarski list 24 sata.

Klijenti iz Švajcarske ne oklevaju da otputuju malo dalje, vozeći se i više od dva sata, kako bi uslugu bordela platili manje, tako da na parkinzima ispred ovakvih klubova u pograničnoj zoni dominiraju automobili s tablicama švajcarske registracije, navodi list.

Javne kuće u Švajcarskoj pažljivo prate situaciju. Neke od njih ne prijavljuju pad prometa, druge odbijaju da obelodane podatke, dok su neke već odlučile da reaguju ponudom popusta "zbog snažne domaće valute".