Foto: Nemanja Pančić

Predsednik samostalnog sindikata Železare Smederevo

Siniša Prelić: Sa Esmarkom izlazimo iz teške situacije

Dolazak Esmarka značiće izlazak iz teške situacije u kojoj se ona nalazi od odlaska bivšeg vlasnika, američkog Ju-Es-Stila, kazao je Prelić i dodao da se tada pričalo kako treba zatvoriti Železaru, kako radnici nisu vredni i ne znaju da rade svoj posao

InfoBiz
> 00:00h

BEOGRAD - Predsednik samostalnog sindikata Železare Smederevo Siniša Prelić izjavio je danas da je ponuda Esmarka za strateško partnerstvo sa srpskom čeličanom veliki pomak u odnosu na prethodni period i izrazio očekivanje da će sve oko tog aranžmana biti gotovo do 1. februara.

Prelić je rekao novinarima, nakon otvaranja ponuda za privatizaciju železare u Agenciji za privatizaciju, da u prva dva tendera nije bila nijedna ponuda, tako da je ponuda američkog Esmarka velika stvar u ovom trenutku. "Očekujemo da će Esmarkova ponuda zadovoljiti Železaru i Smederevo", istakao je Prelić i dodao da će dolazak Esmarka značiti izlazak iz teške situacije u kojoj se ona nalazi od odlaska bivšeg vlasnika, američkog Ju-Es-Stila", kazao je Prelić. Dodao je da se tada pričalo kako treba zatvoriti Železaru, kako radnici nisu vredni i ne znaju da rade svoj posao. Prema njegovim rečima, radnici Železare iščekuju krajnji ishod Esmarkove ponude, odnosno da li zadovoljava sve predviđene uslove. Cilj je kaže da Železara Smederevo posluje bez subvencija i podsetio da od 1. februara zbog propisa EU država više neće moći finansijski da pomaže Železaru. "Sa ovom ponudom dobijamo novu šansu i nadamo se da ćemo od 1. februara krenuti sa povećanjem proizvodnje i da ćemo kao radnici odgovoriti na sve što se od nas očekuje", rekao je Prelić.