Foto: Tanjug

Premijer Srbije čestitao zaposlenima godišnjicu

Vučić: Er Srbija ponos svih građana

Premijer naglasio da je nacionalni avio-prevoznik od gubitaša postao firma čijim su radom zadovoljni i mnogi svetski zvaničnici

InfoBiz
> 13:10h

BEOGRAD - Nacionalni avio-prevoznik „Er Srbija“ proslavio je u subotu prvu godinu poslovanja, a zvaničnici kompanije su kao veliki uspeh naveli to što će kompanija ovu poslovnu godinu završiti s profitom. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je ta avio-kompanija od potpunog gubitaša postala kompanija kojom može da se diči svaki građanin Srbije. - Vama želim veće plate, a državi veće poreze - našalio se Vučić i dodao da ako u narednoj godini bude povećanja plata zaposlenima u kompaniji, to treba da bude isplaćeno iz finansijskog dela koji pripada strateškom partneru. Predsednik Vlade je naveo i da, osim uspeha sportista, na evropskom planu uspeh i rast beleže i „Er Srbija“ i Aerodrom „Nikola Tesla“. - Mnogi su zainteresovani za koncesije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“. Vlada će i dalje nastojati, koliko je u njenoj moći, da pomogne „Er Srbiji“. Mnogi svetski zvaničnici su, kad su dolazili u Beograd, izražavali zadovoljstvo radom „Er Srbije“ i primetili veliki napredak - istakao je Vučić.

Mali i Kondić PROFIT Direktor „Er Srbije“ Dane Kondić naveo je da svi parametri ukazuju da će ova godina biti završena s profitom. - Treći kvartal bio je impresivan u finansijskom smislu, a naročito avgust, koji je bio najbolji u istoriji poslovanja, ne samo „Er Srbije“ već i „Jata“ - naglasio je on id dodao da će 2018. dobiti i „Erbasove“ avione najnovije generacije. Predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali ocenio je da je „Er Srbija“ bitna za ekonomski i turistički razvoj Srbije, a tome će doprineti i linije za Toronto i Njujork od 2016. - „Er Srbija“ je od ivice bankrota za samo godinu dana stigla među najbolje avio-kompanije - naveo je Mali.

Džejms Hogan SJAJNA KOMPANIJA „Er Srbija“ ima 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona. Predstavnici „Etihad ervejza“ i Vlade Srbije su 1. avgusta 2013. potpisali ugovor o strateškom partnerstvu o formiranju naslednika „Jat ervejza“. Video-uključenjem, čestitao je i Džejms Hogan, predsednik „Etihad ervejza“, koji je rekao da je „Er Srbija“ na putu da bude sjajna kompanija.