Foto: Dado đilas

Revitalizovan

TE KOSTOLAC: Pokrenut Blok A2!

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović i direktor Te Ko Kostolac Dragan Jovanović tim povodom su obišli kop Drmno koji je prvobitno poplavljen 23 jula, zatim osposobljen i ponovo poplavljen u noći između srede i četvrtka usled velikih padavina

InfoBiz
> 15:40h

KOSTOLAC -U termoelekranama i kopovima Kostolac danas je pokrenut blok A2 za proizvodnju struje, a u toku dana se očekuje i pokretanje proizvodnje uglja sa poplavljenog kopa Drmno.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović i direktor Te Ko Kostolac Dragan Jovanović tim povodom su obišli kop Drmno koji je prvobitno poplavljen 23 jula, zatim osposobljen i ponovo poplavljen u noći između srede i četvrtka usled velikih padavina.

Jovanović je rekao da je od jutros Blok A u funkciji tako da su na mreži trenutno Blokovi A2 i B2 ukupne snage 550 megavata.Kako je rečeno Blok B2 nije ni prestajao da radi dok su preostala dva bloka A1 na remontu, a B1 u procesu revitalizacije.

Jovanović je rekao i da se očekuje da će danas prestati padavine i da bi već od sutra mogla da počne sanacija kopa Drmno gde su velika oštećenja.On je najavio da će proizvodnja uglja iz Drmna biti pokrenuta u toku dana, a alternativni način, odnosno obilaznim putem kako za transport do elektrana.

"Na kopu Drmno radimo u dosta teškim uslovima s obzirom da je u prehodnom periodu ovde palo oko 300 litara kiše po kvadratnom metru što je količina za koju tehnološki sistemi nisu predviđeni niti smo do sada imali iskustva sa tim".