Foto: Rojters

Širenje mreže

ETIHAD PREUZIMA ALITALIJU? Pregovori o investiranju pri kraju

Dve avio kompanije zajednički su saopštile u nedelju da je "Etihad ervejz" potvrdio da će uputiti pismo u kojem će detaljno izneti uslove za predloženi udeo u investiranju

InfoBiz
> 12:28h

RIM - Direktor "Etihad ervejza" Džejms Hogan rekao je da postoje velike šanse da će ta aviokompanija sklopiti sporazum o preuzimanju velikog udela u italijanskoj "AlItaliji". Dve avio kompanije zajednički su saopštile u nedelju da je "Etihad ervejz" potvrdio da će uputiti pismo u kojem će detaljno izneti uslove za predloženi udeo u investiranju.

Pregovori između dve kompanije o ovom pitanju trajali su više meseci, prenele su agencije. "Veoma nam je drago što možemo da nastavimo ovaj proces i nadamo se da će on biti uspešno okončan", rekao je Hogan.

Ministar saobraćaja u italijanskoj vladi Mauricio Lupi, rekao je u intervjuu za državnu medijsku kuću "RaiNews" da bi investicija "Etihada" mogla da iznosi i do 600 miliona evra i da bi njome mogli da budu obnovljeni rimski aerodrom Fjumičino i milanski Malpensa.

Sporazum podrazumeva i pregovore banaka o dugu od 500 miliona evra, pri čemu će jedan deo možda biti otpisan, dok bi ostalo bilo preneto u akcije. Konačan sporazum, koji treba da odobri Evropska unija, mogao bi da bude sklopljen za mesec dana, rekao je Leti. Međutim, kako navode italijanski mediji, sporazumom će verovatno biti predviđena otpuštanja radnika, zbog čega se očekuje protivljenje sindikata.