Komtrejd otvorio novi informatički kamp

Softveri iz Kragujevca u bankama i Beloj kući!

Aleksandar Vučić obećao pomoć ovoj kompaniji jer je uz auto-industriju IT sektor budućnost Srbije

InfoBiz
> 04:30h

KRAGUJEVAC - IT oslonac Srbije! Razvoj sektora informacionih tehnologija i obrazovanje mladih ljudi za tu oblast zavređuju svu pažnju države, jer je IT sektor, uz automobilsku industriju i poljoprivredu, glavna razvojna šansa naše zemlje, poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prilikom jučerašnjeg svečanog otvaranja Regionalnog razvojnog softverskog kampa kompanije „Komtrejd“ u Kragujevcu. „Komtrejd“ je godinama strateški planirao razvoj ovog softverskog centra, koji nudi programska rešenja za računare u najznačajnijim svetskim institucijama. Mladi inženjeri - Naši softveri koriste se u Beloj kući, vojsci Sjedinjenih Američkih Država, Dojče banci, „Erbasu“, a radimo ih i za najpoznatije IT kompanije, kao što su HP, EMC, „Agilent Technologies“ i „Itron“. Zato smo godinama obrazovali kadar za svoje potrebe kroz saradnju s Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu i sopstvenu letnju školu programiranja „EdiT“. Tako smo u ovom razvojnom centru zaposlili 200 mladih inženjera iz Kragujevca i okoline, a već do leta taj broj ćemo udvostručiti - izjavio je Veselin Jevrosimović, predsednik grupacije „Komtrejd“. Aleksandar Vučić poručio je da će država pomoći ovoj kompaniji da što pre realizuje svoje planove. - Ova kompanija redovno izmiruje poreze državi, u budžet godišnje uplati pet miliona evra, i svojim zaposlenima redovno isplaćuje plate, koje su znatno veće od proseka u Srbiji. Obrazuje i zapošljava mlade inženjere, njeni softveri su na ceni u svetu i zato zaslužuje našu pomoć - rekao je Vučić i dodao: Nada u budućnost - Vi nam dajete nadu u bolju budućnost svojim znanjem i uspehom na svetskom tržištu. Poručujem da ćemo se, kao što smo se suprotstavili kriminalu i korupciji, ubuduće odlučno boriti i za nova radna mesta. „Komtrejd“ je sa 16 kompanija u 11 država, u kojima je angažovano 1.600 softverskih inženjera, najveća IT organizacija u jugoistočnoj Evropi.

Svestrani SOFTVERI ZA KLADIONICE, KAZINA... U Regionalnom razvojnom kampu „Komtrejda“ u Kragujevcu mladi inženjeri prave softvere za internet kazina i kladionice, za pametne merače električne energije, prirodnog gasa i vode, mobilne platforme za Gaming, program Skrill - globalno rešenje za plaćanje preko interneta, softvere za bolnice, kompletan proizvod za industriju...

Vučić iskren OVO JE ZA MENE „ŠPANSKO SELO“ Informisao sam se za ovaj događaj, pripremao puna tri sata, ali i dalje ne razumem ovaj vaš posao! Ovo je za mene „špansko selo“, i da učim narednih 700 godina, ne bih ništa naučio. Zato vam se svima divim jer ste ovladali znanjem koje je dragoceno za vas, našu zemlju, ali i za Zapad - poručio je Aleksandar Vučić programerima.