Foto: Tanjug

Poleće u 16 časova

Danas prvi let Er Srbije na liniji Beograd - Abu Dabi

U Abu Dabi će prvi letom nove nacionalne aviokompanije otputovati delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić

InfoBiz
> 07:12h

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas će promotvnim letom otvoriti redovnu liniju Beograd-Abu Dabi i tako zvanično početi da radi.

U Abu Dabi će prvi letom nove nacionalne aviokompanije otputovati delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i predstavnici medija. Svečani ispraćaj prvog aviona nove flote Er Srbije, erbasa A319, zakazan je za 16 časova na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Uoči leta obratiće se vicepremijer Vučić i generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

Svečani doček aviona iz Abu Dabija zakazan je za nedelju, u 5.55 časova ujutru, a izjave će tim povodom dati generalni direktor beogradskog aerodroma, Velimir Radosavljević, i direktor Direkcije za letačku delatnost Er Srbije, Slobodan Radulović. Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u zimskom redu letanja, od 27. oktobra ove do 29. marta naredne godine, leteće srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia i 33 strane aviokompanije. Prema najavama iz Air Serbia, pored postojećih 29 linija u zimskom redu letenja biće uvedeni i letovi do Abu Dabija, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane i Praga, kao i sedam novih trasa u periodu izmedju januara i aprila. Kako se navodi u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije strane aviokomanije će leteti za 40 odredišta u Evropi, Africi i Bliskom istoku. Odobrenje za redovni putnički i teretni aviosaobraćaj dobilo je 29 aviokompanija, dok će na osnovu do sada prispelih i odobrenih zahteva, čarter saobraćaj obavljati četiri strane kompanije. Dodaje se da lista stranih avioprevoznika nije konačna jer se očekuju zahtevi još nekih kompanija koje su zainteresovane za srpsko tržište.