Foto: KURIR

Jedinstvena ponuda

Kartica OTP banke koja zamenjuje čekove

Kartica se može koristiti za sve vrste transakcija, kako u našoj zemlji, tako i inostranstvu, na internetu, bankomatima i prodajnim mestima sa oznakom MasterCard

InfoBiz
> 00:00h

OTP banka ponudila je svojim klijentima novu "Slatku malu" karticu, jedinstvenu na našem tržištu, koja na pravi način zamenjuje čekove.

Kartica se može koristiti za sve vrste transakcija, kako u našoj zemlji, tako i inostranstvu, na internetu, bankomatima i prodajnim mestima sa oznakom MasterCard.

"Slatka mala" je bolja od čekova jer se može koristiti za podizanje gotovine, nema ograničenja u broju, kao što je slučaj sa čekovima i nema potrebe za odlaskom u banku po dodatne čekove.Ujedno, "Slatka mala" kartica predstavlja jednostavnije sredstvo plaćanja u odnosu na ček, koji je potrebno popuniti prilikom svakog plaćanja.

Svaka kupovina ili podizanje gotovine Slatkom malom karticom deli se na jednake rate, u zavisnosti od iznosa transakcije. Sve rate se automatski naplaćuju sa tekućeg računa: 1 rata – transakcija ispod 1.000 RSD 3 rate – transakcija u iznosu 1.000-8.999 RSD 6 rata – transakcija u iznosu 9.000-29.999 RSD 12 rata – transakcija u iznosu 30.000-100.000 RSD Sve rate se automatski naplaćuju sa tekućeg računa.

Karticu mogu dobiti sva fizička lica koja primaju zaradu preko tekućeg računa u OTP banci. Kartica se odobrava uz minimalni iznos mesečne neto zarade od 25.000 dinara, a zahtev za njeno izdavanje se može podneti u bilo kojoj filijali OTP banke u Srbiji.

Iznos raspoloživih sredstava na kartici se određuje na osnovu visine zarade i odobrava se do 1,5 neto mesečne zarade. Minimalni odobreni iznos je 10.000 dinara, a maksimalni 100.000 dinara. Nakon svake transakcije pravi se rezervacija za ukupno potrošen iznos koji će biti na raspolaganju nakon otplate poslednje rate. Sredstva obezbeđenja su blanko menica i administrativna zabrana. Mesečna naknada se obračunava poslednjeg dana u mesecu u iznosu od: - 0,70% od kreditnog limita (min. 250 RSD) - za klijente koji su koristili karticu i imaju stanje na računu kreditne kartice po osnovu dospelih ili nedospelih rata, naknada i provizija. - 0,35% od kreditnog limita (min. 200 RSD) - za klijente koji nisu koristili karticu u prethodnom periodu i nemaju nikakve obaveze na stanju računa kreditne kartice po osnovu dospelih ili nedospelih rata, naknada i provizija.