Zamislite da ste u žurbi, a ispred vas je dugačak red u prodavnici. Scenario koji zna da bude prava noćna mora. Međutim, uz samouslužne kase (kojih je danas sve više) i neki od digitalnih novčanika na vašem telefonu, sve je mnogo jednostavnije.

Umesto da tražite novčanik i vadite karticu, dovoljno je da prislonite telefon na POS terminal i plaćanje je završeno u trenutku. Jer sa Google Pay uslugom i Google novčanikom, svaka kupovina postaje i brža i efikasnija.

Upravo zbog lakoće plaćanja i vrhunskog korisničkog iskustva, AIK Banka od nedavno u svojoj ponudi ima čak dva digitalna novčanika, kao i mogućnost da svi korisnici AIK Banka Mastercard kartica za svoja plaćanja koriste upravo ovu opciju.

Sigurnost na svakom koraku

Uz svu brzinu i praktičnost, jedna od najvećih prednosti digitalnih novčanika, kao što je Google Pay-a je visok nivo sigurnosti koju donosi svim korisnicima. Kod ovog plaćanja nema autorizacije uz pomoć PIN-a, već je dovoljno da svoj telefon otključate na način na koji to već radite – pokretom ili otiskom prsta, šifrom ili prepoznavanjem lica – prislonite telefon POS uređaju i sve je gotovo za sekund.

Putovanja bez brige

Bez obzira da li putujete često ili ne, Google Pay je usluga koja će vam omogućiti da budete daleko bezbrižniji na svakom koraku.

Sa svojom Mastercard karticom AIK Banke u digitalnom Google novčaniku možete plaćati gotovo svuda u inostranstvu, bez potrebe da menjate novac u lokalnu valutu ili da sa sobom svuda nosite karticu. Ipak, važno je da znate da vam je veoma često povoljnije da pri bezgotovinskom plaćanju u inostranstvu na POS terminalu izaberete plaćanje u evrima, jer tako možete dodatno da uštedite.

Jednostavno koristite svoj telefon ili pametni sat za beskontaktno plaćanje i to ne samo u hotelu, već i u restortanima, prodavnicama, na terminalnima za parking, aerodromu i uopšte svuda gde je beskontaktno plaćanje moguće.

Kako do Google Pay-a?

Odgovor na ovo pitanje glasio bi: Samo u tri koraka! I to je zaista tako.

Za preuzimanje i instaliranje Google novčanika na svom Android telefonu dovoljno je samo par minuta. Google Wallet aplikaciju preuzmete na Google Play prodavnici i jednostavno pratite instrukcije na ekranu. Pre prvog plaćanja potrebno je da u Google novčanik dodate jednu ili više AIK Banka Mastercard kartica, ručnim unosom podataka ili fotografisanem kartice, nakon čega se radi verifikacija broja telefona.

I to je bukvalno sve.

Uživajte u budućnosti plaćanja sa AIK Bankom i Google Pay-om!

Za korisnike u Srbiji je ovo samo početak.

U svetu gde tehnologija brzo napreduje, AIK Banka će nastaviti da svojim klijentima i korisnicima omogućuje najbolje alate za savremeno upravljanje finansijama. I naravno beskontaktna plaćanja.

U našoj zemlji je sve veći broj prodavnica, restorana i uopšte prodajnih mesta na kojima je beskontaktno plaćanje ne samo moguće, već i preporučljivo. Sve to na fantastičan način utiče na na dalju digitalizaciju i smanjivanje troškova, pa je sasvim sigurno da će ovaj trend na našim prostorima biti nastavljen i još brži.

Uvek je pravi trenutak da neke od svojih navika učinite bezbednijim i jednostavnijim. Već danas to mogu biti vaša plaćanja. Puno je argumenata za to, a svi staju u jedno ime - Google Pay. Naravno uz vašu Mastercard karticu AIK Banke.

Promo