UniCredit Banka nagrađena za „Deal of the Year“ za CEEMEA ni M&A na GlobalCapital Equity i M&A Awards 2023
Foto: Promo

UniCredit Banka nagrađena za „Deal of the Year“ za CEEMEA ni M&A na GlobalCapital Equity i M&A Awards 2023

Biznis -

Beograd, 10. jun 2024 – UniCredit Banka dobitnik je prestižnog priznanja za “Deal of the Year” dodeljenog na ceremoniji u organizaciji GlobalCapital Equity Capital Markets & M&A Awards za ključnu ulogu koju je ostvarila 2023, u transakciji godine u kategoriji CEEMEA M&A - izdvajanje i prodaja portfolija antenskih tornjeva na Zapadnom Balkanu, od strane Telekom Srbija Grupe, kompaniji koju predvodi Actis konzorcijum.

UniCredit je bio finansijski savetnik Telekom Srbija Grupe u prodaji i preuzimanju, ali i globalni koordinator, Account banka i Bookrunner za finansiranje kupovine na strani kupovine za Actis.

„Ponosni smo na pobedničku transakciju koja još jednom potvrđuje sposobnost i umešnost UniCredit banke. Koristimo našu panevropsku ekspertizu i prisustvo sa ciljem da podržimo klijente, kao što je Telekom Srbija Grupa, širokim spektrom savetodavnih usluga i finansijskih proizvoda. Ovo prestižno priznanje potvrđuje UniCredit banku kao pouzdanog savetnika klijentima, koji pruža ekspertizu i holističku ponudu orijentisanu ka njihovim potrebama“, izjavio je Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke.

“Pomenuta nagrada predstavlja važno priznanje i za Telekom Srbija Grupu, kao još jedna potvrda ispravnosti naše aktuelne biznis strategije i poslovnih poteza, čime smo prepoznati i na globalnom nivou. Projekat izdvajanja antenskih stubova došao je kao logičan sled u skladu sa trendovima najvećih svetskih operatora u trenutku kada se dešavaju tektonske promene u domenu telekomunikacija. Time smo pokazali da imamo jasno zacrtanu viziju i cilj - a to je da smo odlučni u tome da od tradicionalnog telekomunikacionog operatora postanemo tehnološka kompanija budućnosti. U ovom veoma zahtevnom i kompleksnom procesu, izuzetno nam je pomogla ekspertiza i savetodavno delovanje kompletnog finansijskog tima UniCredit Banke na čemu smo veoma zahvalni”, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

GlobalCapital Equity Capital Markets i M&A nagrade ističu banke i kompanije koje pokazuju doslednost, inovativnost i odlučnost da izvrše transakcije.

****

O UniCreditu

UniCredit je panevropska komercijalna banka sa jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Nemačkoj, centralnoj i istočnoj Evropi. Naša svrha je da osnažimo zajednice da napreduju, pružajući najbolje u klasi za sve zainteresovane strane, otključavajući potencijal naših klijenata i naših ljudi širom Evrope.

Opslužujemo više od 15 miliona klijenata širom sveta. Oni su srce svega što radimo na svim našim tržištima. UniCredit je organizovan kroz četiri ključna regiona i dva centra za razvoj proizvoda, korporativnih i individualnih rešenja. Ovo nam omogućava da budemo bliski našim klijentima i da iskoristimo iskustvo cele Grupe za razvoj i ponudu najboljih proizvoda na svim našim tržištima. Digitalizacija i naša posvećenost principima ESG-a su ključni pokretači naših usluga. Oni nam pomažu da pružimo izvrsnost našim zainteresovanim stranama i kreiramo održivu budućnost za naše klijente, naše zajednice i naše ljude.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja