APARTMAN NA ZLATIBORU: Pametna kupovina za budućnost porodice
Foto: Promo

APARTMAN NA ZLATIBORU: Pametna kupovina za budućnost porodice

Biznis -

Nije zahvalno uopštavati ponudu na tržištu nekretnina, jer mnogo faktora utiče na to šta je zaista dobra ponuda

Mogućnost dobrog odnosa ulaganja, povrata, korišćenja investicije, jeste pravi razlog zašto raste prodaja apartmana na Zlatiboru. Ulaganjem u nekretnine, kupci čuvaju svoj novac, a Zlatibor je najposećenija turistička destinacija u Srbiji. Teško da će neka druga srpska destinacija u narednim decenijama dostići tražnju turista kakva postoji na Zlatiboru. Neko će reći da se na Zlatiboru mnogo gradi, iako na samo 100m od centra počiniju šume i pašnjaci. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, navodi da Zlatibor u ovom trenutku ima više od 80% domaćih turista i više od 69% inostranih turista, u odnosu na prošlu godinu.

Zlatibor, apartmani, Klub Satelit
foto: Promo

Nije zahvalno uopštavati ponudu na tržištu nekretnina, jer mnogo faktora utiče na to šta je zaista dobra ponuda. Neki će reći da su u Srbiji cene nekretnina u blagom padu, ali to nije slučaj kada se investira u apartmane hotelskog tipa, koji sve više privlače ljude bez slobodnog vremena da bi se bavili izdavanjem apartmana u turističke svrhe. A danas uglavnom niko nema vremena. O tome smo pričali sa Srđanom Vasićem, predsednikom grupacije Satelit Resorts koja je vlasnik poznatog zlatiborskog hotela Klub Satelit.

- Nema govora o padanju cena, već cene rastu u zavisnosti od faze gradnje - rekao nam je Srđan Vasić. - Trudimo se da cene prilagodimo onome što kupci dobijaju. A dobijaju zaista mnogo, počev od kvalitetne gradnje i kvalitetnog opremanja apartmana, pa do prepoznatljivog Satelit brenda. Nije isto izdavati ili možda kasnije prodati apartman u Satelitu, u odnosu na neku običnu stambenu zgradu ili nepoznati hotel.

Zlatibor, apartmani, Klub Satelit
foto: Promo

Klub Satelit je dugi niz godina jedan od najpoznatijih objekata na Zlatiboru

Zaista smo se uverili da na Zlatiboru kupci najviše traže opcije ulaganja u apartmane hotelskog tipa. Pored toga što poseduju nekretninu u okviru hotela koji ima recepciju, obezbeđenje, video nadzor, sadržaje poput spa-centra, bara, restorana, kupci dobijaju mogućnost rentiranja svog apartmana uz pomoć hotela. Garantovana renta podrazumeva da vlasnik apartmana izdaje svoj apartman hotelu, koji mu zauzvrat plaća kiriju, kao kod izdavanja bilo koje nekretnine. Uglavnom ljudi nemaju vremena da se pored svojih obaveza bave i oglašavanjem, prijemom gostiju, naplatom, čišćenjem apartmana, održavanjem apartmana. Zato je ovakav vid garantovanog rentiranja izuzetno popularan među kupcima nekretnina na Zlatiboru.

- Nemam nameru da unizim nekoga od konkurencije - rekao nam je Srđan Vasić - ali mislim da je naša glavna prednost to što smo zapravo hotelijeri. Nije nam primarna delatnost da po svaku cenu zidamo zgrade i prodajemo stanove ili poslovne prostore. Naš Klub Satelit je dugi niz godina jedan od najpoznatijih objekata na Zlatiboru, a u izgradnju drugog hotela Satelit Lux, pa evo sada i trećeg objekta Satelit Residence, opredelili smo se prvo iz razloga proširenja naših hotelskih kapaciteta. Dakle, prodajemo apartmane koji se nalaze u okviru hotela, a ne običnih stambenih zgrada. I naši objekti odmah po završetku gradnje počinju sa radom, jer imao dugogodišnje iskustvo, znanje, imamo klijente, osoblje. Ima dosta građevinskih firmi koji svoje zgrade reklamiraju kao buduće hotele, a koji zapravo to nikada ne postanu, ili barem ne u onoj meri šta podrazumeva jedan ozbiljan hotelski objekat.

Zlatibor, apartmani, Klub Satelit
foto: Promo

Porodica ima priliku da uživa u čistom planinskom vazduhu i zdravom okruženju

U Satelitu potvrđuju da su za kupovinu apartmana najviše zainteresovani porodični ljudi, jer uz garantovan prihod, bez ikakvog angažovanja oko rentiranja, mogu slobodnije da planiraju budućnost svoje porodice, da finansiraju školovanje dece, uz dodatne garantovane prihode. Naravno, kupovina apartmana na Zlatiboru takođe znači da, pored zarade, porodica ima priliku da uživa u čistom planinskom vazduhu i zdravom okruženju.

- Svi vlasnici apartmana tokom garantovanog rentiranja imaju mogućnost da koriste svoj apartman - objasnio je Srđan Vasić. - Naravno, uz određena ograničenja, ali imaju tu mogućnost. I kada dođu u svoj apartman, neće brisati prašinu, usisavati, provetravati, već se svi vlasnici apartmana u svojoj nekretnini osećaju kao i svaki drugi gost hotela. Neko drugi održava apartman, čisti ga, menja posteljinu, peškire. Dok oni mogu da posvete vreme porodičnim trenucima, kao svaki drugi turista.

Ukratko, Zlatibor se izdvaja svojom blizinom, prirodnom lepotom, raznovrsnim turističkim ponudama, čistim vazduhom, blagom klimom i bogatim kulturnim nasleđem. Sve ove prednosti čine Zlatibor idealnim mestom za kupovinu apartmana, koji donosi garantovane prihode, kvalitetan odmor i zabavu za celu porodicu. Kada se investicija u nekretninu vrati za 12-15 godinu, uz mogućnost korišćenja nekretnine, onda je to zaista pametna kupovina.

Zlatibor, apartmani, Klub Satelit
foto: Promo

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja